Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2016 | 4995 vizualizari

 

Am inceput sa testez biscuiti pentru perioada sarbatorilor. De aceasta data am pregatit biscuiti cu aluat fraged, rapid, fara dospire, cu lapte rece, cascaval si susan prajit. Pot fi serviti si de Craciun sau Revelion cand ne saturam de mancaruri grele sau multe dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite (rase) sare
  • 1 ceasca lapte rece
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde (aprox 400g)
  • 1 praf de copt
  • susan prajit
  • cascaval
Portii: 100
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan:

Intr-un vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se adauga la aluat. Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand si framantand bine, pana obtinem un aluat pufos si bun de intins.

 Nu l-am mai lasat la dospit, de aceasta data l-am folosit imediat.

Aluatul se intinde pe masa de lucru (presarata cu faina) in foaie nici prea groasa, nici  prea subtire si se taie cu formele de patiserie sau un pahar. Le puteti da orice forma preferati.

 Se asaza biscuitii in tava, pe foaie de copt, se unesc doi cate doi cu o bucatica de cascaval in mijloc, se ung cu ou batut si apoi se presara peste ei susan prajit.

 Se dau la cuptor, la foc potrivit, aprox 10 minute fiecare tava, pana se rumenesc. Eu am obtinut 2 tavi si aprox 100 de biscuiti, tinand cont ca i-am lipit doi cate doi.

 Pastrare: Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.

 Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-de-craciun-cu-cascaval-si-susan.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melci din foietaj cu cabanos si cascaval